Somliga går med slappa skor

Idag har varit en riktig sko-dag.

En effektiv och duktig dag också.

Jag vaknade av klockan som ringde 10.00. Jag trodde jag skulle avlida. Efter att ha snoozat 5 minuter vaknade jag dock en andra gång med världens energi. Upp och hoppa gjorde jag. Åh vilken underbar dag tänkte jag och nästan studsade till toan.

Med världens entusiasm började jag plocka undan disken som stod på vardagsrumsbordet (som i vanliga fall brukar reta mig till döds) och började sedan plocka upp massa tvätt och göra i ordning en omgång tvätt. Det var inte ens mina kläder jag skulle tvätta, men hoppig och glad gick jag och satte på en tvätt. Sedan åt jag lite frukost, fixade lite mer saker, gick ut med soporna osv. Kollade ett avsnitt sex and the city och fixade mig för en tripp till coop med massa pant.

Tänkte att jag skulle passa på att ta med mina underbara älskade boots som gått sönder och se om skomakaren kunde rädda dom. Eller om jag kunde fjäska till mig ett par nya på din sko (eftersom dom bara är 4 månader gamla).

Så mot coop trallade jag och tyckte livet vart allmänt underbart. Efter 300m fick jag skoskav utav mina NYA ballerina som jag köpte i lördags. Fan också tänkte jag och linkade vidare. Kom på att jag hade plåster i väskan och dagen vart räddad. Trodde jag.

På coop pantade jag ihop 55:- och tog sedan bussen till centrum. Där gick jag till din sko där ALLA stövlar vart helt slut forever. Men mitt glada humör försvann inte ändå så jag gick till skomakaren och tänkte att han kunde lösa alla mina bekymmer. 280kr för att byta dragkedja. Jahapp....
Mina älskade boots hade kostat 399kr nypris och nu vart dom ganska nedslitna även om jag älskade dom. Så 280 kr för nya dragkedjor när skorna ändå inte kommer hålla en hel säsong till kändes sådär.
Jag gick tillbaka till din sko och fick istället ett tillgodokvitto (presentkort) på 399kr så att om det kom in några liknande mot hösten kunde jag ju köpa dom istället. Well där försvann mina älsklings skor åt helvete.

Sedan gick jag, en aning bittrare för att möta upp adam och ta en dricka i solen. Precis innan vi ska in på jobbet mitt, hör jag ett smack och så tittar jag på mina skor. Då har HELA sulan på mina NYA ballerina lossnat. Bra skit.... Så barfota fick jag tralla omkring då skon inte gick att gå i alls.
Snäll som adam vart så körde han mig till skopunkten där jag vart bitchig mot butikbiträdet och fick ett par nya skor.

Så nu hoppas jag innerligt att jag slipper mer skotrauma idag. Och på lång tid framöver.
Mitt förr så entusiastiska och glada humör är nu en aning bittert och surt.
Skoskav och 2 par skor fattigare.

Jag förbannar alla slappa sulor, forever. PUNKT!
Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:Trackback»Namn: Matilda Andrén
»Kontakt: matildaandren@hotmail.com

»Om mig: Jag heter Matilda, kommer ifrån sommarstaden Halmstad men flyttade upp till Stockholm strax efter att jag fyllt 17 år. Här jobbar jag som servitris på Oleary's och lever loppan. I bloggen kommer ni att kunna läsa om det mesta. Jag har ingen direkt genre på min blogg, den är en allt-i-allo-blogg helt enkelt. Enyoj!