Öl utbildning och sånt

God morgon!

Just nu sitter jag i en hög på golvet med datorn och lysnar på musik. Har precis vart sådära duktig som jag brukar vara på mina lediga dagar och storstädat lägenheten, diskat osv. Så nu luktar det vår här inne och ser fint ut, med allting på sin plats!

I eftermiddag ska jag gå till centrum och sola, sedan ska jag möta upp Peter och gå hem och laga mat. Och ikväll är det tisdag, vilket betyder att idag är det spinning och core. 19-2030 ska jag träna idag. Tänkte tränat igår med och vart duktig men efter 3,5 timmars ölutbildning och öl provning och sedan 1 timmes personalmöte och massa väntan där emellan vart jag helt slut när jag äntligen kom hem igår från den långa dagen.

Öl- utbildningen vart något som cheferna betalade, så igår fick jag lära mig 17 olika sätt att hälla upp öl och provsmaka massor av sorter för att bättre kunna rekommendera och förklara smakerna och veta skillnaden på ölen. Det ända med ölprovningen vart väll att jag inte dricker öl i sådära stora mängder precis och att smaka mörk öl, vete öl, mörkrostad och bla bla bla öl vart inte något jag njöt av direkt.
När vi provade staropramen DARK sa han som höll i kursen " Känner ni karaktären på ölen, kaffe och choklad-aktig?"
Det ända jag kände vart de sura uppstötningarna jag fick av den hemska ölen.. Visst kände jag skillnad på ölsorterna,  men inte fan kände jag någon smak av apelsin, kaffe, choklad och gud vet allt jag skulle känna... Som tur var vart det inte många andra som gjorde det heller.

Nåväl, nu har jag gjort det med, får väll se om jag lyckas sälja mer öl nu med mina nya kunskaper...

Ann-Sofi Matsafari

haha:) Så roligt skrivet! Ja inte ens med fantasi kan man känna vissa smaker som det står ibland på baksidan av en del öl!

2012-03-14 | 22:22:07 | http://www.matsafari.matmolnet.seNamn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:Trackback»Namn: Matilda Andrén
»Kontakt: matildaandren@hotmail.com

»Om mig: Jag heter Matilda, kommer ifrån sommarstaden Halmstad men flyttade upp till Stockholm strax efter att jag fyllt 17 år. Här jobbar jag som servitris på Oleary's och lever loppan. I bloggen kommer ni att kunna läsa om det mesta. Jag har ingen direkt genre på min blogg, den är en allt-i-allo-blogg helt enkelt. Enyoj!