Att köra bil

Nu såhär på kvällskvisten blev jag lite skrivsugen. Eller snarare lite "ha någonting att göra medans min arme på galaxylife byggs upp-sugen". Tänkte i alla fall att jag kunde berätta för alla om min allra första övningskörning.

Idag så beslutade jag och pappa oss att vi skulle ut och övningsköra, nu när övningskörs-tillståndet vart klart och så. Så ner till ringenäs parkering och så skulle vi sätta igång. Vi började med att köra fram sätet så långt det bara gick. (nej jag är inte kort bilen är lång). Och sedan gick vi igenom hur allting funkade.
Bra tyckte jag, de är ju precis som att köra min gamla Yamaha-dt. Bara det att alla "spakar" har bytt plats. Typ som att spela playstation och sedan byta till nintendo eller så.

Vi körde iväg, sakta, efter 2 kärringa-stopp. Jag körde på mer eller mindre tomgång och satt och spände varenda muskel i kroppen. Hastighetsmätaren visade att bilen stod stilla så jag antar att jag körde i ca 5km/h. När jag väl slutat panika över att bilen rörde sig så kom nästa fasa. Vägen svängde! Men pedagogisk och lugn som min pappa vart guidade han mig igenom min sväng i 2 km/h. Och jag fixade det.

Varv efter varv körde jag i mina 5 km/h. Efter ett tag kände jag mig lite lugnare. Pappa bad mig öka farten och jag gasade. Bilen brummade vidare och fan vad fort det gick. (15km/h). På nästa raksträcka gasade jag lite till och såg överlycklig att jag körde i 20km/h.
- PAPPA PAPPA! Kolla jag kör i 20km/h!!! Skrek jag överlyckligt!
2 sekunder senare när det började närma sig en sväng och bilen for fram i en hemsk hastighet övergick min glädje till panik. Jag tittade på mätaren och såg 25km/h.
- PAPPA PAPPA, Hjälp hur bromsar jag!!! Skrek jag i total panik över att svängen kom närmre och närmre.

MEN jag överlevde detta också genom att hitta bromsen.

I vilket fall tyckte jag att det gick betydligt bättre än förväntat. Kan dock inte ens föreställa mig att köra bland andra bilar, eller fortare än 20km/h NÅGONSIN. Men vem vet. En vacker dag om sisådär 200 år kanske jag vågar de med?Jenny

Hahaha.. SÅ söt xD

Jag kör ute bland riktiga trafiken sen en månad tillbaka eller så :P Brukar dock vara den som gasar på lika mycket så de blir 90 på en 70 väg (A) heheh.. :P

2012-05-01 | 23:47:23 | http://crescentsolitaire.blogg.se/
Linda

Fin blogg! ♥

Hur gör du för att hamna LÄNGST upp på mest aktiva listan?

2012-05-02 | 01:24:50 | http://www.beadsndrops.dk/groups/356/Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:Trackback»Namn: Matilda Andrén
»Kontakt: matildaandren@hotmail.com

»Om mig: Jag heter Matilda, kommer ifrån sommarstaden Halmstad men flyttade upp till Stockholm strax efter att jag fyllt 17 år. Här jobbar jag som servitris på Oleary's och lever loppan. I bloggen kommer ni att kunna läsa om det mesta. Jag har ingen direkt genre på min blogg, den är en allt-i-allo-blogg helt enkelt. Enyoj!