Ricin - laxerande medel aka hårförlängning

Då har även jag fallit för de omtalade och ombloggade medlet Ricin (hår-ricin). Var inne på apoteket idag och köpte mina första 100ml men efter att applicerat det första gången idag insåg jag att jag skulle behöva mer. Så jag gick in på bodystore's hemsida och beställde hem 2st 500ml flaskor till ett förmånligt pris.

Vad är Ricin?
Ricin är då en olja (ricinolja som det egentligen heter) och kommer ifrån Ricinväxtens frö. Oljan används ursprungligen som laxeringsmedel (alltså för att få igång magen). Min frisör kallade de därför analolja när jag frågade om det... Förstår nu varför.

Varför ha laxeringsmedel i håret?
Nä det undrar jag också. Men efter att googlat runt och researchat nätet efter information om ricinet så kom jag fram till att den stimulerade hårrötterna. Och därför skulle då håret växa snabbare. (Jag köper teorin i alla fall).

Vad förväntar jag mig av Ricinoljan?
Jag förväntar mig att håret på huvudet ska växa ca 4cm per 6 veckor (istället för ca 1cm / 6veckor). Och att ögonfransarna ska växa ca 3-4mm istället för 0,5-1mm. Ricinoljan sägs också förstärka och förtjocka håret.

Hur använder man ricinoljan?
Här har jag hittat en hel del olika tekniker, men de jag finner mest logiskt är att använda oljan ca 3ggr i veckan.
Du häller ut oljan i handen, drar fram en bena och smörjer in. Du behöver INTE ta i hela håret utan bara i HELA hårbottnen. Det är hårbottnen och rötterna du vill åt. Resten av håret är bara döda celler och dom kommer inte växa.
Du låter oljan sitta i 30minuter - 2 timmar. (olika information olika sidor). Tvättar sedan ur oljan men vatten, tvättar med schampoo, sköljer ur, balsam, tvätta ur. Japp, som ni kanske förstått betyder detta alltså att det är smart att använda oljan i samband med att tvätta håret. Av erfarenhet från första tvätten så är oljan svår att få ur så du ska nog inte vara stressad när du ska fixa det.
När det gäller ögonfransarna så ska du bara ta en tops eller liten träpinne och applicera oljan försiktigt längst fransraden och hårsäckarna. Rekommenderar att du gör detta innan du ska lägga dig och sedan tvättar av oljan på morgonen.

Var hittar jag ricinolja?
De inköpsställen som jag hittat som är lättast är antingen apoteket där det endast finns 100mls flaskor som kostar 41:- DOCK måste man fråga efter den då den finns bakom disken.
Annars på Bodystore finns 500mls flaskor för ynka 85:- Och tro mig även plus frakten så är det himla prisvärt.

Apoteket - 40:- / 100ml = 40öre / ml
Bodystore - 85:- / 500ml = 17öre/ ml

Jag skulle också gissa på att 100ml räcker i ca 3 veckor. Så om du planerar att använda det mer än 3 veckor så rekommenderar jag bodystore.

Återkommer om några veckor med före och efter bilder.

Over and out!Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:Trackback»Namn: Matilda Andrén
»Kontakt: matildaandren@hotmail.com

»Om mig: Jag heter Matilda, kommer ifrån sommarstaden Halmstad men flyttade upp till Stockholm strax efter att jag fyllt 17 år. Här jobbar jag som servitris på Oleary's och lever loppan. I bloggen kommer ni att kunna läsa om det mesta. Jag har ingen direkt genre på min blogg, den är en allt-i-allo-blogg helt enkelt. Enyoj!