Dömande

Gud vad vi alla (i alla fall jag) är dömande.
Nu när mitt liv består av en hel del träning på gymmet så har jag upptäckt hur brutalt dömande jag är.
Jag tänker direkt när en tjock människa tränar att "jaha hon försöker gå ner i vikt". Och när en smal tjej tränar "jaha försöker hon bli ännu smalare". När jag ser en smal kille tänker jag " jaha han försöker bygga muskler". Automatisk  när någon är på gymmet och tränar dömer man dom. Det är som att se tjocka människor äta på mc donalds. Alltid tänker man " borde dom verkligen äta 2 dubbel big mac istället för en sallad?". Hur kommer det sig att man är så dömande när det gäller sådana saker. Och varför lägger man energi på det? Jag dömer inte personligheten på något vis, sätter inte in människor i fack, och drar mig inte för att prata med dom hur dom en ser ut.
Men hur kommer det sig att man lägger energi på att ens tänka tanken varför just den och den och den personen tränar? Jag har aldrig tänkt på vad folk tänker för tankar om mig? Kanske att jag ser ut som en liten bimbo som försöker banta bort sig? Kanske tänker dom "jaha hon försöker bli lika smal som kissie" (vad vet jag?). Men de däremot lägger jag inte en tanke på, men att tänka på vad alla andra har för anledning att vara där, de tänker jag på?

Okej detta kanske börjar flumma över lite nu. Men förstår ni vad jag menar? Varför är man tvungen att tänka något om dom man ser. Och döma dom direkt? Anta deras syfte. Och hur låter man bli?


Frida

I agree :P

2011-04-02 | 13:21:15 | http://friidaus.blogg.se/
korsDet är inte att döma folk, det är bara att konstatera faktum. Varför i helvete annars skulle personerna vara på gymmet om inte för exemplaren du skrivit?Du är bara korkad, du.

2011-04-04 | 08:17:01 | http://imustbreakyou.webblogg.se/
Jenny

Haha, skrattar lite åt kommentaren innan :P Suck..Men, ja, folk är så sjukt dömmande ;O hade läst här på din blogg och så kom jag på mig själv att sitta på tåget idag och bara "Ojh.. Ska HON verkligen stoppa i sig att detdära?" ;O Satt en rund, plus size tjej och hade en hel påse bullar i knäet :P iof.. kan det nog vara ett extrem-fall.. men, kom benast att tänka "negativt" hum :P

2011-04-04 | 20:41:38 | http://crescentsolitaire.blogg.se/Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:Trackback»Namn: Matilda Andrén
»Kontakt: matildaandren@hotmail.com

»Om mig: Jag heter Matilda, kommer ifrån sommarstaden Halmstad men flyttade upp till Stockholm strax efter att jag fyllt 17 år. Här jobbar jag som servitris på Oleary's och lever loppan. I bloggen kommer ni att kunna läsa om det mesta. Jag har ingen direkt genre på min blogg, den är en allt-i-allo-blogg helt enkelt. Enyoj!