När han gick på bussen


Jag kände igen det direkt. En ilning av välbehag for genom kroppen.
Jag lyfte upp blicken för att se det jag genast känt igen.
Synen jag såg gjorde mig aningen besviken. Om inte väldigt besviken, så jag fortsatte att stirra ut genom fönstret.
Jag såg träden fara förbi i en lugn harmonisk takt, men jag drömde mig samtidigt bort i en dagdröm där personen som jag trodde kom in faktiskt gjorde det.
Det var den välbekanta, trygga doften som kom in. Doften var fastsprutad på ett muskulöst bröst med en självsäker kroppshållning. Jag funderade en stund till innan jag vände tillbaka blicken till det som egentligen kom in. Istället för den muskulösa kroppen som doften skulle suttit på, så kom där in en aningen äldre, otränad kille med ett litet get-skägg.
Det kändes så fel att känna den underbara doften som får mig må så bra sitta på någon annan. Att någon annan luktade som honom. Ingen fick förstöra känslan av den doften. Jag ville bara åka hem till killen och krossa hans parfymflaska i 2000 bitar. Säga till honom att han aldrig mer skulle köpa den för i så fall skulle jag vara där igen och krossa den.
Det gjorde jag inte. Jag bara fantiserade om hur jag med vild blick stod och slog på den lilla flaskan. Hade jag kunnat slå killen hade jag nog gjort det också. Och rakat hans fula get-skägg när jag ändå vart igång.
Hur kunde han med att lura mig sådär?
Han gjorde det säkert med flit! Eller så var han bara en av alla killar, en i mängden, helt omedveten om vilken smärta han orsakade mig. Men en sån simpel förklaring låter väll inte rimlig?


"Allt händer av en orsak" - Jag tror doften kom in av en anledning, kanske för att få mig inse något? Eller för att plåga mig till det yttersta.

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:Trackback»Namn: Matilda Andrén
»Kontakt: matildaandren@hotmail.com

»Om mig: Jag heter Matilda, kommer ifrån sommarstaden Halmstad men flyttade upp till Stockholm strax efter att jag fyllt 17 år. Här jobbar jag som servitris på Oleary's och lever loppan. I bloggen kommer ni att kunna läsa om det mesta. Jag har ingen direkt genre på min blogg, den är en allt-i-allo-blogg helt enkelt. Enyoj!