watch out, dålig-humör dag

Hejhej!


Denna dagen suger. Jag har världens värsta humör och har haft det hela dagen. Många vet att jag kan ha ganska dåligt humör ibland. Om det bara hade gått ut över mig hade det inte vart så farligt. Men nu går det ut över alla.

Varenda en som är i min väg sprängs i bitar när jag blänger på dom. nästan i alla fall...

Det hela började med att jag var svin trött igår. Sen tjurade jag på Ida, vet inte varför egentligen men jag gjorde det. Sen på kvällen tjurade jag på mig själv. Sedan i morse vaknade jag, förbannad som en jagad geting och trött som ett as. Sen fixade jag mig, och sminket gick åt helvete. Håret också... sen kom Ida och så sa mamma typ hejdå. Och så blev hon arg för att jag smällde igen dörren och så skrek jag lite på henne. Sen cyklade vi till skolan och jag sa inget på hela vägen.

På matten hade vi vikarie, han frågade mig 293973289 ggr om jag mådde dåligt eller vad som hänt. Efter svenskan så hade vi spanska.

Vi fick tillbaka våra spanska prov, jag hade ett fel på glosorna och lite grammatik i det man skulle skriva om sig själv. Och så fick jag MVG. Jag blev glad i 3 sekunder sen så gick jag återigen tillbaka till tjurandet.

Efter en lunch som bestod av kastrerade korvar så hade vi SO, jag tjurade hela den med och sen stack jag hem och lämnade stackars Ida. Jag hatar mitt humör med såna här dåliga dagar.

Det värsta är att jag kan inte hjälpa det, jag liksom tjurar och vet att jag gör andra besvikna/sura osv. men ändå så kan jag inte sluta tjura. Det är inge kul, jag känner mig så dum sen när min dåliga dag är över.


Sen hela dagen så har jag haft skit ont i magen. Den har typ vart svullen och öm. (inte mensvärk). Så jag är lite orolig. Men ja...


Alla andra får ha det bra (watch out for me. )
orientering och sommartider.

Hejhej!

Nu är det äntligen fredag. Denna veckan har gått ganska snabbt som tur är. Tiden går ganska fort alltid. Speciellt när man inte vill att den ska det. Som när man är med någon man älskar, då fan ska tiden gå skit fort, men sedan när man har en tråkig lektion så ska sekundvisaren hoppa baklänges. Det är då fan, jag ska minsann uppfinna en makapär som gör så jag kan stanna tiden när jag vill, ni ska få se...

Denna dagen har gått fort och den har varit kul.

Först musik, då spelade vi gitarr. Jag, Ida, Maddis och Sandra fick spela sommartider med gyllene tider. Vi ägde (nästan) så efter att vi spelat och sjungit den två gånger ringde vi Peter och spelade och sjöng den för han också. Han tyckte vi var jätte duktiga (egentligen höll han på att gå i taket för att vi sjöng så falskt och för att vi var så tondöva). Efter att vi spelat klart så kom Margareta in så jag kastade ner telefonen i knäet och så fick vi spela den en gång till för henne, så Peter fick en repris också. Sedan så var jag tvungen att lägga på och så avslutade vi musiken.

Efter en 1 min och 3 sekunders rast hade vi mentorstid i bild salen. Eller vi hade klassråd. Det var ganska underhållande.

Jag, maddis, Ida och Sandra satt längst bak. Någon kille sa något om att vi skulle kolla på film med klassen och menade på att det vill han ta upp.

•-          det hör ju inte till klassrådet, sa Ida.

•-          Nej men Margareta säger ju det hela tiden. Om tar vi upp det på svenskan säger hon ju "det tillhör inte detta forumet" det får ni ta på mentors tiden. Men när vi väl har mentorstid säger hon bara "det tillhör inte detta forum " så när fan ska vi ta upp det då. Svarade jag.

Nej, visst. Sedan så tog Ida och Maddis upp att dom inte han äta för att maten var slut på lunchen och något. Då kommer ju intelligenta Philip L och säger :

•-          men Ida det är ju inte så viktigt med mat, äter du hela tiden eller?

Då kommer ju matvraket själv och lägger en lång utredning om varför mat är så viktigt.

•-          MEN PHILIP! Säger jag. mat är fan det viktigaste som finns nästan, för det första måste man äta för att överleva, sen så är det as gott och sen så r det bland det bästa som finns, ÄTA.

Jodå, så är det enligt mig. Sedan fortsätter klassrådet.

•-          Är det något mer ni vill ta upp, frågar Adam.

•-          Att din gula tröja är skit ful, viskar jag till Ida. (Adam du behöver inte ta åt dej)

Efter det avslutar vi rådet och går och har engelska. Jag fick tillbaka mitt prov. Det gick bättre en förväntat men fortfarande hade inte mina inre önskningar om att Jenny skulle kolla fel så jag fick alla rätt gått in.

Efter en 3 minuters rast hade vi SO prov.

Jag skrev som fan och men lite hjälp av Ida och Maddis så fick jag åtminstone ett G.

Efter det hade vi lunch och då tog Ida min Mat! Det lilla äcklet stod med mig och skulle ta den sista maten och så tog jag upp på en sån stor sked och då kom hon 2 ggr i rad och tog av det från min sked och la det på hennes innan jag han göra något åt det. Elakt av dumbo tycker jag!

 Efter det hade vi orientering på idrotten. Men jag, Ida, Maddis och Sandra fuskade på det smartaste sättet ever.

Kartan var åt 2 olika håll med 9 nummer, så vi tog telefonerna så gick jag och maddis åt ena hållet och letade efter 5 nr, undertiden som Ida och Sandra gick åt andra hållet och tog dom andra. Sen ringde vi till varandra och sa svaren. As smart.

Jag och maddis var som barnungar efter som vi var klara jätte snabbt så hittade vi ett stort träd med massa skit stora mega feta rep. Dom satt vi och lekte i. As kul.

Sen gick vi tillbaka och vi fick skit mycket beröm av Magnus efter som att vi var den ända gruppen som inte fuskade. (som han kom på)

Efter det cyklade jag hem och nu är de bara chill.

Hade bra alla fans ! 
vad har hänt?

hejhopp!
jag har inte haft tid att skriva denna veckan hitills, men nu ska jag göra en kort resume om det fantastiska liv jag haft denna veckan.

måndag: Skoldagen var vanlig och trist, sen pallade jag inte träna efter som vi skulle träna med flick 4, och deras tränare är något ( jätte) psyko. så det är inte kul. istället för denna underbart värdelösa träning så stack jag med ida till stan och sedan hem.
Efter som mamma och pappa vart gifta i 18 år denna dagen käkade vi på gudomliga harrys. och åt dom ännu gudomligare saftigare godare kycklingvingarna.
Jag var sopnedkasst denna måltid och käkade lite drygt halva mammas nacho tallrik med. hehe inte alls matvrak nejnej..

tisdag: skola, sen hem. sedan pluggade jag SO mellan kvart över 2 till kvart över 4 och sedan efter det spanska till 17 oo, sen skrev jag i boken om mej till sex på kvällen. Plugg dag. den kommer aldrig upprepas...

Onsdag: skola, eller ja.. först en lektion svenska sedan skulle jag till dokorn och fick på så vis missa hemkunskapen.
jag skulle cykla till doktorn.. så innan jag cyklade från skolan ( denna resan skulle ta 10 min max) så ringde jag mamma för att säga att jag var på väg.
visst sa hon kör så och så och så...
jag bara : men inte så då? det hållet kan jag ju iallafall.
nej men kör på den gatan och sedan den och så är du framme. ( mycket bra beskrivning av henne)
visst tyckte jag och trampade på.. jag cyklade i den tunga uppförsbacken och svängde där jag trodde jag skulle.
detta visade sig vara totalt fel håll och jag körde vilse. efter ca 30 min så hittade jag till det förbannade sjukhuset com jag är säker på flyttade sig. för det låg långt ifrån där det låg innan ( eller ja , som jag trodde det låg ).
men jag kom till doktorn, hon föreslog att jag skulle sluta i gympa, men det kan hon glömma.
efter doktorn käkade jag med faster och snackade om peter med henne. hehe.
sen var klockan ca 12. 15 . men inte orkade jag ta mig tillbaka till skolan? nejnej. jag cyklade hem.
hemma pluggade jag lite spanska och sen lite so, kollade på tv och hade en vanlig lugn dag.

torsdag: vaknade arg som ett bi.. duschade och det vanliga. käka, skolan.
väl i skolan hade vi vikare ( bigitta ) på matte så jag och ida gjorde typ 7 tal. sen hade vi spanska prov och jag hade bara ett fel, grattis till mig.
efter spanskan hade vi so, jag sandra och ida satt i grupprummet och snackade om vad vi skulle göra i helgen när vi ska sova hos sandra. planerna får ni kanske höra en annan dag. efter det hade vi lunch.
sen skulle vi ha NO, men ingen jävla vikarie dök upp så vi fick sluta klockan halv 2. jag och ida cyklade hem till mig och drack. när vi sitter vid matbordet och käkar piggelin så ser ida på något sätt ut som dumbo.
Jag skrattar så jag håller på att dö och när ida inser att hon ser ut som dumbo skrattar hon med.
denna dagen har jag också uppnått ett nytt mål, för när vi käkade glass lärde jag mig ( så gott som iaf) att lägga tunga runt en glassbit. riktigt kul att kunna, det har alltid varit ett av mina livs mål. så nu kan jag pricka av det på listan.
efter det stack ida till nårra och jag till träning.
innan träningen ringer peter. jag bli jätte förvånad och as glad. vi snackar en kvart sedan börjar träningen. inga tränare var där så vi fixade det själva. sen efter en halvtimme kom våra tränare. vi körde matta och mina flickisar blev jätte bra.
lite hopp körde vi efter det och jag tjurade på carolina lite, men efter som jag löst allt så slutade jag efter ett tag. på hoppet gick det i vilket fall ganska okej.
nu är jag hemma och ligger och har tråk.
men ha en trevlig dag alla !babbarna xD

Hallu!


Denna dagen är en måndag. Det är måndagen den 22 september. Det var skola idag. Vi hade engelska med en vikarie som hette Jenny. Jag, Ida och Maddis jobbade tillsammans med dagens arbete. Eller ja. Först var det bara jag och Maddis men sen kom Ida och gjorde denna dagen till en historisk dag. Hon skrev nämligen av MIG! Detta har då aldrig på mina 14 år 9 månader och 4 dagar hänt så det är fantastiskt. Vi blev i alla fall klara med det vi skulle och så ropade jag:

•-         Vi är klara, vi är klara, vi är klara, vi är klara, vi är klara...

Så höll jag på tills hon kom och tittade och sa att vi skulle göra en annan sak. När vi hade gjort klart den (för det var en lätt sak) så ropade jag åter igen:

•-         Vi är klara, vi är klara, hallå vi är klara, vi är klara...

Hon kom igen och efter ett suck gav hon oss ännu en uppgift. Vi blev tjuriga och struntade i det. Sen efter det hade vi svenska. Vi snackade om "boken om mig" och efter det jobbade vi lite. Vi hade mentorstid, och jag, Ida och Maddis satt och petade på varandra så vi skrek och Margareta fick anfall på oss. Lite kul.

Efter en trevlig lunch som bestod av curry korv och ris så hade vi NO med. Gissa? KENT! Jag, Ida, Maddis och Sandra jobbade i ett grupprum och slapp på detta vis Kents andedräkt nästan hela lektionen.

Jag kunde ju då som vanligt inte låta bli att retas när han kom in så jag satte ju igång en diskussion. Sedan utan att han märkte det snodde jag 2 pennor som låg i hans bröstficka.

När han då kom på det så fick han ena tillbaka men den andra la jag i bakfickan. Elak som jag är gav jag inte tillbaka pennan för ens han gick med på att byta sin dyra bläckpenna mot en ny blyertspenna som jag behövde.

 Efter bytet gick vi och hade idrott. Vi lekte lekar, typ kinesiska muren och någon annan meningslös lek som Magnus fick depressions ångest efter att ha haft. Jag ville ju inte göra som han sa och alla andra staplade sina madrasser på en hög med några offer underst.

Han var ju förbannad och efter det slutade vi.

Jag och Ida traskade in till stan. På vägen fick vi syn på ett smaskigt äpple träd. Mums tänkte jag. mums tänkte Ida.

Så vi beslutade oss att försöka få ner varsitt äpple. Efter en liten hoppande uppvisning så fick vi ner 2 små äpple. Vi fortsatte färden.

Efter ca 15 meter hittade vi ett ännu finare träd med äpplen. Och såklart ville vi ha ett nytt.

•-         Undra om jag har något som kan gå sönder i min väska, sa jag fundersamt.

efter några sekunders funderande kom jag fram till att det hade jag inte. Så jag skickade upp väskan rakt upp i trädet.

BANG!

Och sedan kom väskan i 1000 km/h nerfarande och efter det 3 jätte fina äpplen. Lyckat förslag. (det var en jävla tur att jag inte blev träffad av väskan eller äpplena, för då hade inte jag vart lika glad nu.)

Sen efter det gick vi in och käkade pasta på Pasta huset. Jammi, säger jag bara.

Vi kollade lite på H&M och sedan gick vi inom Telia.

Och vem träffar jag där just när vi ska gå om inte... Babbarna. Jag har inte berättat en om när babbarna kom så jag ska göra det nu.

Det var förra väckan och jag var hemma själv. Jag satt och kollade tv och så ringde det på dörren. Jag öppnade och där stod 2 män i kanske 27 års åldern. Dom började snacka engelska vilket jag inte var beredd på så jag fattade inget.

Efter att jag bett dom ta det en gång till fattade jag att dom undrade om vi hade något rum att hyra ut.

Jag sa att vi inte hade det och dom började fråga vad jag gjorde och massa. Men jag fick tillslut iväg dom.

Jag tyckte detta var lite obehagligt och ringde pappa. Han sa att jag skulle bara kolla så dom stack. Det gjorde dom, trodde jag.

Jag ringde Peter och skulle fråga om en sak så ringde det på dörren igen. Och vem var det? Svårt att gissa, juste babbarna.

Så sa dom typ förlåt att vi stör igen och sånt. Dom ville ha tele numret hem. Jag visste inte vad jag skulle göra och ville bara få iväg dom så dum som jag är gav jag dom numret. Dom frågade vad min pappa hette och vad jag hette och om jag hade mobil, men det numret fick dom inte. Sen stack dom och jag tyckte det var jävligt obehagligt.

Men tillbaka till Telia.

Så träffade jag dom där. Dom kände igen mig hälsade och frågade hur jag mådde, jodå jag mådde bra. Och sen så sa dom att dom hade vart vid mitt hus idag och knackat på men ingen var hemma. Jag sa att det var för att alla jobbade kanske och sedan började dom fråga nått mer, men Ida räddade mig och jag fick bara säga att jag skulle gå.

Så vi gick.

Vi gick och kollade på en jacka till mig, en fin hittade vi. Sedan gick vi snabbis till Kicks och sedan in på apoteket.

Väl inne på apoteket lämnade Ida mig för sin träning och jag gick hem.

Nu hemma så sitter jag och väntar på att vi ska in till stan igen. Mamma och pappa firar nämligen 18 gifta år.

Grattis!

Så vi ska in på Harrys och käka. Kycklingvingar kommer det bli för min del. Fan vad det är gott. Det är typ det godaste jag vet. Harrys kycklingvingar!

Men alla får ha det så bra.


v. 45 längtar jag till... Ida vet varför <3
rakolycka

Hejhej!


Denna underbara dagen kallas Fredag. Fan vad skönt det är att det är fredag. Denna veckan har gått så sakta och segt. Men nu är den slut.

Idag har vi börjat med musik. Det gick ganska bra, jag har ju lärt mig andra Accord än ZQ nu. Vi spelade lille katt halva lektionen men ändå.

Efter mentors tiden hade vi engelska prov. Men duktig som jag är hade jag såklart inte tränat och trodde bara det var ett vanligt läxförhör. Men så var inte fallet. Jag blinkade med ögonen och lyckades få sitta jämte Maddis. Lyckligt för mig, nu har jag i alla fall inte IG.

Sen hade vi SO. Där hände inte så mycket mer en att vi fick 24 sidor som vi ska ha i prov tills på fredag. Inte alls jobbigt, nejdå. JO! men okej.

Efter en trevlig lunch så stack vi till idrotten. Innan idrotten började rockade jag rockring. Duktig som jag är rockade jag med 4 st. sen kastade Ida och Magnus in ringar som jag skulle få in och fortsätta rocka med dom. Så duktig var jag dock inte. Alla ramlade och jag la mig ner på golvet och skrattade.

Maddis och Ida kommer och sätter sig jämte mig. Jag och Maddis flög flygplan efter som vi är så fantasifyllda. Efter några sekunder i luften ramlade Maddis pladask. Men det fick gå så med.

Sedan satte vi oss ner. Då plötsligt ser jag ett långt stort sår på Maddis ben. Det ser ut att komma från en rakhyvel så jag säger:

•-         Har du varit med om en rakolycka?

Jag skrattar och Ida och Maddis med.

•-         en rakolycka baserad på sann historia, säger Ida.

Ahahaha,!!!!

Jag as knäcker mig och skrattar hur mycket som hälst.

Efter att jag lugnat mig har vi idrott. Nämligen basket. Det mest otroliga händer denna lektionen. Någon som vet vad?

Jo...

Jag gör 2 mål! Helt otroligt. Jag verkligen suger på basket. Men vi spelade match och jag gjorde 2 mål. Stolt är jag i alla fall, haha.

Sedan trampade jag och Ida hem till mig. Hon ville ha lite att dricka och så skulle hon läsa dom 4 kapitel jag skrivit hitintills i boken om mig. Hon sa att dom var bra.

Sen åkte hon och nu sitter jag och kollar tv.

Mina föräldrar kommer inte hem för ens vid 7 ikväll så jag får laga lite "vatten i örat".

Ja, mer en så händer väll inte idag.

Hade bäst! Rakolycka baserad på sann historia, haha. 
utvecklingssamtal =O

Hallå!


Denna dagen började bra. Allt på morgonen flöt på kanon. Sedan innan Ida kom upptäckte jag till min fasa att det var bara 7 grader ute. Jag var förtvivlad, jag skulle ju förfrysa med cykel till skolan.

Då kom pappa på en briljant ide. Nämligen att jag skulle ta min bombar jacka (mc-jacka). Vilken ide, om man vill se ut som om man väger 362 kg och har fetma.

Men vad gör man inte för lite värme. Sagt och gjort, pappa letade upp jackan och jag tog på mej den. Jag kunde inte hålla tillbaka ett skratt. Jag såg as kul ut. Men så fick det bli. Jag tog väskan och så kom Ida.

Efter en underbar kall cykeltur till skolan hade vi matte. Underhållande verkligen. Sedan svenska när vi började med "boken om mej". Det ska bli riktigt kul faktiskt. (uppmärksamma att detta är i skolan och att ingenting någonsin vart kul i skolan innan nästan, haha.) Tänk att få skriva en hel bok som bara sej själv. Tänk på hur ego man får vara då. Men ja mer om det senare.

Vi hade spanska, sen lunch. Och SO. Dagen slutade och jag och Ida trampade oss hem i motvind.

Väl hemma åt jag för ovanlighetens skull och sedan efter lite tv tittande kom mamma och vi åkte på utvecklingssamtal. På utvecklingssamtalet sa Margareta att jag var duktig på svenska skulle lätt kunna få MVG och att jag nådde målen i SO, vilket betyder knappt G, haha. Jag hatar SO! Men det gick bra.

Nu hemma ska jag äta god mat. Trevligt för mej tycker jag allt. Aja.

Hade bäst.
kolla glidmedel pappa.

Hejsan hoppsan!


10:09

Idag är jag sjuk. Jag gick upp klockan sju efter som vi hade sovmorgon till nio. Jag frös som fan men tänkte att det var bara för att jag var trött. Jag ställde mig i duschen och efter ett jag duschat på det varmaste som jag i vanliga fall skulle bränna mig på, i en halvtimme så frös jag fortfarande. Sen morgon fixade jag mig och allt. Sen satt jag och hackade tänder i tjocka kläder och under täcket. Sen kom Ida och jag cyklade en bit. Men jag kom fram till att jag inte mådde alls bra så jag sa till henne att jag stack hem. Så cyklade jag tillbaka och satte mig och kollade på tv och frös. Sedan kom jag på att vi har ju golv värme i badrummet. Awesome. Så nu sitter jag i badrummet med täcke runt mig, och kläder på. Det är kallt ändå. Inte lika mycket men det är kallt. Mamma och pappa kommer hem från Norge idag. Dom har vart på släckt träff sedan i torsdags. Dom kommer väll vid fem sa dom.

Jag vet inte riktigt vad jag ska göra (dels för att jag är fantasilös och dels för att jag är trött). Jag skulle ju kunna skriva värsta as långa bloggen om massa trevligt. That's a good idér. Så gör vi.


Matildas lista på saker jag vill ska hända:

 1. Jag vill få resa till Stockholm hur mycket jag vill, på mina föräldrars bekostnad.
 2. Jag vill bli smart (ganska överskattad tanke men man kan ju önska).
 3. Jag vill måla om på mitt rum så jag slipper ha rosa på det. Det är ju lite ironiskt att jag hatar rosa och att just jag lyckades få ett rosa/vitt rum.
 4. Jag är smart så jag önskar att jag inte blev nr 2.
 5. Jag önskar jag vart snabbtänkt, för det är jag inte. Haha.
 6. Jag vill komma på fler saker som jag kan skriva ner utan att något blir fel.

Jag är ju kreativ av mig ibland så jag måste ju få använda den kreativiteten till mer en dumheter och meningslösa pappers flygplan.


Min tanke om mat är följande; mat är bland det viktigaste som finns. Det är gott. Det är viktigt. Det är något man måste ha. Och jag älskar mat. Jag kan äta hela dagarna långa. Så fort man känner en liten ilning i matsäcken betyder det att den vill ha något att äta. Så därför äter jag ofta, mycket och alltid.


Matildas 5 godaste maträtter som funkar hur många ggr som hälst i rad:

 1. Tacos!!!
 2. Pasta och stekt köttfärs
 3. Pizza (Hawaii)
 4. "vatten i örat" ( min och Idas maträtt som innehåller makaroner, sås och morötter)
 5. Efterrätter.

Som många kanske vet äter jag inte godis och sånt. Alla tror jag inte tycker om det. Men det gör jag. jag älskar godis och choklad. Men jag äter inte det för jag har ett avtal med mina föräldrar att jag inte ska äta godis fram till sommarlovet. Avtalet gjordes för att jag vet att jag går upp i vikt om jag äter massa sånt och för att jag får 1000 spänn för det. Och att bli smalare samtidigt som jag är nyttigare och får pengar för det är ju inte direkt att förlora på det, eller hur? Så ligger det till med det.


Jag har tänkt (fråga mej inte hur det kommer sig, jag vet att det inte händer ofta men nu jävlar). Men i alla fall så har jag kommit på dessa saker som jag undrar över.


•-         hur många myror finns det i världen? Jag menar det måste ju vara ett X antal som dör dagligen av tex. En stor fot på dom. Och det måste ju födas nya varje dag med? Eller hur. Och hur många myror finns det inte i en stack? Så hur många myror finns det då i hela världen?


•-         Hur många megapixlar har man i ögat? Ändå, om man tänker på att på bilder kan man återge nästan exakt samma sak som man ser. Men om nu kameran är X antal megapixlar hur många måste då ögat ha? Det måste ju gå att räkna ut. Och hur många megapixlar försvinner när ögat ser en bild? Det kan man fråga sej.

  

  

•-         Finns det ord som ingen vet vad det betyder? Asså finns det ett ord som finns i ordlistan som ingen vet vad det egentligen betyder?

  

•-         Vilket ord är det ord som liksom beskriver äkta kärlek mest? Många säger ju att det inte går att beskriva i ord hur mycket jag älskar dej osv. jag är en av dom som inte kan. Men finns det ett ord som faktiskt beskriver hur mycket man älskar någon om man inte själv kan? (svår tolkad och invecklad förklaring ja, men försök förstå vad jag menar)

  

  

•-         När man kommer till himlen måste man gå omkring i dom kläderna man dog i  all oändlighet? Ändå, när man dör har man ju kläder på sej (oftast i alla fall) och måste man då ha på sej dom när man kommer till himlen (om vi låtsats att man nu gör det). Eller får man kanske med sej en garderob upp? Eller när man begravs får man ju kläder på sej. Då får man hoppas att den som väljer kläder gör ett bra val...

  

•-         Varför har brödrostar en inställning som gör att rostbrödet är så förkolnat att ingen kan äta det? Det finns ju det på alla brödrostar inställningar på hur länge. Men har man det på det högsta spelar det ingen roll hur fruset eller mjukt brödet vart innan. Det blir till en hård kol bit i vilket fall. Det måste vart en man som kom på det.

  

  

•-         Varför har "flickan i havanna" och " i ett hus i skogens slut" samma melodi? De är ju 2 helt olika låtskrivare som har skrivit melodierna och vid förmodligen helt olika tillfällen. Vem härmade vem ?!

Slut på frågor denna gången.

Är det helt onödiga frågor? Svar: NEJ! Detta är viktiga alldagliga frågor som jag vet att jag inte är ensam med att tänka på. Jag vet att det finns många andra som funderat på exakt samma saker som jag har. Eller?

16:53

Efter att jag ätit tacos från igår la jag mig i sängen min. klockan vart då ca 12:00 jag somnade. Sov min skönhetssömn tills klockan 3 sedan dess har jag legat här. För en halvtimme sedan kom mamma och pappa hem. Dom ser ut som lik. Men ja. Nu är det 3 timmar kvar tills jag kan lägga ut denna blogg. Vi har ju nämligen sånt där super bra(eller inte bra) tre nät. Så jag har Internet 19-07 varje vardag och lördag - söndag hela dagen.


Men nu när jag berättat om mina tankar och allt tänkte jag lägga in bloggen med. Trevlig läsning, have fun.


P.S

- pappa pappa, kolla glidmedel

Men pappa kolla då glid medel

Glidmedel, men kolla då pappa!

Glidmedel ju, pappa kolla glidmedel...

Eller hur Ida & Peter?
11 september..

Hejsanhoppsan!

Denna dagen har varit en vanlig dag. Vi hade först matte. Det sög, haha. Inte för att jag och Ida gjorde mer en ett gudomligt svårt tal. Vi var sp duktiga att vi ville spara på vår energi till skolfotot. Kent med andedräkten ville inte låta oss gå klockan 8:50. men vi skulle ju ta fotot klockan 09:20. jag skulle hinna fläta Idas lugg, platta mitt hår och sånt smått och gott. De skulle inte vi hinna på 10 minuter om han hade släppt oss när han ville. Så jag och Ida smög oss iväg på vårt hemliga uppdrag kallat "platta Matildas hår" uppdraget. Klockan 8:50 smög jag och Ida smidigt (eller egentligen osmidigt men Kent märker ju inget ändå) iväg och tog med Idas plattång till ett uttag på översta våningen. Hon plattade mitt hår och jag flätade hennes lugg. Alla tjejerna var så småningom där uppe och fixade sig. Efter en 20 minuter var alla klara. Vi traskade ner till salen vi skulle fotas i. Jag fick stå nästan i mitten längst upp. Perfekt plats för mig. På rätt håll fick jag med stå, så jag hade inte luggen i ansiktet (som alla vet förra årets misslyckande). Hihi. Efter 2 foton var de enskilda som var på listan. Så klart var jag ju först. Andren ligger ju ofta först. Jag och Ida stannade och alla andra fick gå ut. Mitt foto blev (av den lilla miniatyr jag såg) faktiskt bra. Hör och häpnad. Jag som inte ens ville ta ett foto, haha. Ja, sen efter det lunkade jag och Maddis till spanskan. Det var bara jag, Maddis, Felicia, Philip J, Charlie och Emilio som var där. Den andra klassen skulle ta foto och missade hela spanskan. Jag hade as kul och lektionen flöt på. Jag lärde mig säga massa nytt och de gick riktigt bra att snacka spanska idag. Kände mig nästan duktig. Sedan var det dags för SO, jag och Michelle, Philip L, Charlie och Lukas satte oss i ett grupprum. Efter som dom idioter som jag hamnade med inte är villiga att jobba gjorde jag ju vårt (mitt) arbete hemma under helgen. Varken Lukas eller Alex har ens sett arbetet, dom vet inte ens vilket parti vi ska ha, verkligen fenomenalt super kul. Eller inte, men för hoppnings vis vet kära Thomas att jag har gjort de som tre pers ska göra själv. Men ja, SO suger ändå. Efter en trevlig lunch så hade vi matte. Jag mådde inte så bra, blinkade lite för Kent och gick hem. Sedan tog jag ett långt, varmt, helt underbart bad. Wonderful. Sen fixade jag lite saker och efter det kom mormor och morfar. Jätte kul verkligen, speciellt efter som dom aldrig låter mig ta ett andetag själv. Men ja. Kommer inte till skolan i moren, mår inget bra. Denna dagen hände inget hysteristeriskt kul, så jag har inget mer att berätta. Eller jo de har jag. Idag den 11 september 2008 är det exakt 3 år sedan farmor dog. Är ganska lessen för det. Saknar henne som helvetets fan. Hon var inte bara en farmor, hon var verkligen som min extra mamma. Hon uppfostrade mig nästan lika mycket som mina föräldrar, jag bodde hos henne nästan varje helg, jag levde med henne, vi bråkade bara en enda gång. Jag älskar dej nu, innan, sen, för evigt farmor. Sigrun Issadora Andersson. Ni som mist någon farmor/mormor eller någon ni haft en nära relation med, ni vet hur det är. Farmor var verkligen inte bara farmor, hon var verkligen min mamma nummer 2. saknar henne.


Hade bra, 11 september 2008. 
ZQ !!

Hejhej!

Denna underbara dag har börjat med en dusch. Sen slöade jag mig färdig och klockan 08:00 stod Ida utanför staketet. Vi trampade till skolan och vi hade mentorstid och sedan på svenskan gick vi igenom alla rollerna i Hamlet som vi skulle se på eftermiddagen. Vi hade hemkunskap och jag, Ida och Sandra lagade mexikansk soppa. Jätte gott var det. Sen smakade vi lite falafel och efter lite fjäsk (Matildas berömda hundögon) så fick vi sluta 40 minuter tidigare en alla andra. I skolan var de mat sen trampade jag och Ida till furulundsskolan. Efter att vi vart ett tag med Idas kompis Sandra K. så fick vi ta oss in i media salen. Efter att han predikat om alla dom 20 rollerna han skulle spela så började han. För er som vet vad Hamlet handlar om kommer ni fatta detta som kommer nu. För er andra, synd om er. Haha. Men i början av teatern så spelade han de 2 vakterna (fråga inte ens om deras namn) som hittade Hamlets pappas vålnad. Dom 2 vakterna som han spelade var as kul. Jag knäckte mig som fan säkert 3 ggr. Sen efter ungefär halva teatern var han så svettig att hela hans rosa/ljusröda skjorta hade blivit helt röd och blöt över exakt hela ryggen och nästan hela magen. Mycket mysigt verkligen. Men i alla fall så tappade jag och Ida och dom flesta andra taget om teatern och man fattade inte längre vem som var vem. Men efter 80 minuters spelande och svett så var de slut. När han skulle gå fram och tacka för sig hade redan halva publiken gått. Lite ironiskt faktiskt, men de roligaste vart när jag och Ida och alla som satt längre bak var på väg ut, då satte han sig på kanten av scenen precis som att han skulle skriva autografer eller nått. Alla bara okej?. De var också kul. Men efter de trampade jag och Ida hem till mig fort som fan efter som det började regna. Vi käkade lite och sedan skulle jag visa (på min eller ja min morfars 50 åriga ostämda gitarr) att jag kunde spela lite nu. De gick ju som de gick. Sen skulle Ida prova. Hel plötsligt hittade hon hålet som finns i den. Så tittade hon in i de och sa:

 De bor ingen här.

De var väll en jävla tur att de inte bodde någon i min gitarr, svarade jag och skrattade. Ida flabbade också. Vi försökte spela lite till. De gick inte. Så vi satte oss i min säng och hittade mina hemskrivna Accord papper. Ida skulle spela behind blue eyes med limp bizkit. Ja det gick ju som det gick. Nämligen följande:

Spela ett EM, skriker jag!

Ida spelar så gott det går.

NO ONE KNOWS WHAT ITS LIKE!! Skriker jag I tackt till musiken.

BYT till G skriker jag!

Ida spelar efter ett par försök med Ackordet ett G.

TO BE THE SAD..!! skriker jag vidare.

BYT till D.

Ida byter efter ett tag och jag fortsätter:

TO BE THE BAD.. !!

Efter att vi skrikit så första versen kommer mamma in genom ytterdörren.

Man hör er ut på gatan, säger hon och skrattar åt oss.

Hehe, säger vi och skrattar.

Sen ska mamma med spela tycker jag och jag skriker som jag gjorde till Ida.

AM, NO ONE KNOWS WHAT ITS LIKE, BYT!!.. så fortsätter det halva första versen. Sen vill inte mamma spela mer. Haha.

Jag och ida fortsätter spela. Ida bara:

Men vi spelar såhär, och så visar hon nått Accord.

Nej spela ett ZQ, skriker jag.

Okej säger hon och håller ner massa olika strängar. Och hjälper till med de och Ida slår på strängarna. Fram kommer ett gnällande gällande skrikande ljud som både jag och Ida as knäcker åt oss. Vi ligger/sitter och skrattar tills vi Ida gråter. Haha. Sen efter ännu några nya Accord så ska Ida hem. Hejdå säger jag till henne och sen försvinner hon. Jävla unge bara lämna mig i huset själv med mamma och Frida. Men jaja. I morgon är det skolfoto, jag, Ida och Sandra beslutade att dom 2 skulle platta mitt hår. Efter som att jag är Lessen för att klippningen blev för kort. Aah, det var väll min dag. Glöm inte nu alla tjejer och killar, Peter och Ida.. ZQ äger alla Accord! 
Dag nummer 2 med min fantastiska blogg.

Hallihallo!

Ännu en spännande dag i mitt liv har passerat.

Idag har jag och Ida haft en underbar matte lektion med underbara illa luktande Kent. Men jag och Ida satt och kom på underbara namn åt alla, eller ja , vi kom på vilka dom vart lika. Detta kom vi fram till:

Johan är lik byggare bob/lilla röda traktorn/katthund på nikelodion.

John är lik Harry Potter.

Saga är lik Diddie i Dexters laboratorium.

Michelle är kopia av Zid i Ice Age.

Alex är lik Patrick i svampbob fyrkant.

Philip J är lik blubb i nått på disney channel (någon blå lera klump).

Teddie är lik Tobbe i rasten på disney channel.

Kent är lik rektor prickley i rasten.

Kommer inte på fler nu, men några mer var de nog.  Men för en gångs skull var de en trevlig matte. Och jag slapp sitta med Kents andedräkt i ansiktet ( grattis till mig ). Sen hade vi spanska, vi skulle få våra böcker. Jag var då först efter som jag ligger först på listan och fick finaste boken. Men sen skulle vi skriva under ett papper. Jag bara ska jag skriva efternamn med? Läraren ( som jag ännu inte kopplat vad han heter) bara men du har redan fått ett häfte. Jag bara ja men ska jag skriva efternamn? Han bara men du har redan fått ett häfte gå och sätt dig nu. Jag bara happ... hehe.

Vi hade SO. Och efter som att jag är så bedårande duktig och hade gjort vårt, oj mitt, so arbete om intressanta folkpartiet hemma i helgen så satt jag och lyssnade på när stackars Philip skulle läsa om vården för Michelle. Men elak som jag är kastade jag pappers flygplan på Michelle och Charlie. Och lilla Philip blev tjurig. Men jag blinkade med ögonen ( som bara jag kan ) och han förlät mig. Haha. Sen slutade vi och jag och Ida gick och klippte mig. De blev ju inte som jag ville och lite för kort men jaja. Vi gick till pappa i rådhuset och tiggde lite pengar och sen stack vi och kollade lite saker och sånt. Sen gick jag hem och satte mig och tittade på intressanta och mycket allmänbildande program på MTV.  Sen lagade jag mat till min kära familj de blev de mycket svåra makaroner och fiskpinnar. Nu sitter jag här och sitter. De börjar bli varmt. Ha en trevlig dag och glöm inte era häften!
invigningen av denna blogg

Shenna.

Jo de här med blogg verkar ganska trevligt. Så jag har tänkt att jag kunde testa de lite granna.

Vi kan ju börja med att berätta om skoldagen. De har vart en vanlig skoldag. Började 09:00 med engelska. Vi har i princip hundra glosor tills på fredag. Sen hade vi svenska som jag faktiskt är ganska duktig i. vi skulle skriva om bög boken; en komikers uppväxt av Jonas Gardell. Jag skrev och skrev och sedan skulle jag låna en ny bok när jag var klar. Skit bra sa jag och gick ner i infoteket.

När jag väl kommit ner för alla trappstegen som kändes oändliga och in genom dörren till infoteket, tog jag första bästa boken jag såg och gick och lånade. As bra.

Efter de hade vi mentors tid. Inge kul för vi bytte platser och jag hamnade längst fram jämte Alfred. Aja.

Efter lunchen som bestod av omskurna korvar och gummi mos så hade vi NO. Verkligen mitt favvo ämne, eller inte. Vi hade ju Kent... han är ju som han är, och efter som jag satt längst fram fick jag så klart hans goda andedräkt i ansiktet. Kanon verkligen, så jag tvingade Philip Lindqvist att byta med mig, muhaha.

Efter en intressant NO lektion så stacka jag och Michelle brandtrappan ner och sedan hem till Michelle.

Vi hämtade hennes grejer och så upptäckte Michelle en fästing som satt på huvet av hennes hund.

Modig som jag är så tog jag en fästing grej som Michelle hade och tog bort fästingen. Sedan började vårt lilla drama.

Elda upp fästingen , skriker Michelle på mej.

Ja! Ropar jag av lycka att få elda ( efter som jag tycker det är väldigt kul att leka med elden).

Jag hittar en tändare och så lägger jag fästingen på bordet och ska elda.

*Klick Klick*

  Vafan ropar jag efter som jag inte får eld på skiten.

Men idiot säger Michelle och suckar.

Jaja vänta nu säger jag och fortsätter att försöka tända. Men icke sa nicke, den jävla tändaren ville inte skaffa en liten låga.

Men jag får den, suckar Michelle och sätter eld på den. Men hon kan inte elda den lilla fästingen utan att bränna sig.

Men vi sätter eld på ett papper och tar de på fästingen, tycker hon.

Ja! Ropar jag av lycka ännu en gång, leka med elden är ju roligt som sagt.

Sagt och gjort, vi tar en bit hushållspapper och sätter eld på. Jag håller den över och på fästingen och allt bra så långt. Men sen så är jag ju geni som alla vet och så vinklar jag pappret neråt och vipps. Så brinner hela pappret. Jag skriker och slänger de på diskbänken. Michelle får panik och blåser på det så att de ska slockna. Men istället brinner det mer.

FIRE IN THE HOUSE! skriker jag, lyckligare en någonsin denna dag.

Michelle kastar ner de brinnande pappret i diskhon. Tillsammans med all disk. Jag skrattar så jag håller på att dö och ligger på golvet dubbelvikt. Michelle skrattar med tills hon kommer på att hennes mamma kommer bli as arg om hon hittar ett bränt papper i diskhon. Så hon plockar upp det och diskar om. Sen går vi tillbaka till skolan och har idrott. Jag skadar till ryggen igen och orkar inte träna nu. Så jag har stuckit hem nu. Sitter här och tråkar. Men ändå.

FIRE IN THE HOUSE !


»Namn: Matilda Andrén
»Kontakt: matildaandren@hotmail.com

»Om mig: Jag heter Matilda, kommer ifrån sommarstaden Halmstad men flyttade upp till Stockholm strax efter att jag fyllt 17 år. Här jobbar jag som servitris på Oleary's och lever loppan. I bloggen kommer ni att kunna läsa om det mesta. Jag har ingen direkt genre på min blogg, den är en allt-i-allo-blogg helt enkelt. Enyoj!