Inga lektioner på 2 veckor

Sha!


Nu är det måndag igen. Denna dagen har varit både händelserik och ändå tråkig. Först vaknade jag av klockan, mitt i min underbara dröm. Ni får gissa vad den handlade om...

Sen duschade jag och stod i det varma vattnet länge. MYS! Sen efter det så käka jag och fixade mig. Efter det så gick jag till skolan. Det var ganska varmt och fint väder idag så de var mysigt det också.

I skolan så hade vi mentorstid och sen fick vi reda på vilka grupper till brunnsåker 100 år projektet.

( detta är ett projekt som vi har från och med idag till nästa fredag alltså 2 skolveckor där vi inte ska ha några vanliga lektioner på hela dagarna. Vi slutar 2 varje dag utan fredag då slutar vi halv ett. Under dessa 2 veckor ska vi jobba i blandade klasser så det var dom grupperna vi fick reda på. )

Jag hamnade i " Foto " gruppen. Där ska vi fota skolan och det alla andra grupper arbetar med under hela 2 veckor. Fint, om inte för några små detaljer:

  1. Jag blev ensam från min klass och inte nog med det, jag var den ända 8:an så jag kände ingen alls.
  2. Det är samarbete med särskolan vilket betyder att vi får 5st elever från särskolan vi ska samarbeta med ( jag slapp en i min foto grupp men ändå ).
  3. Lärarna var skit tjuriga
  4. Min kamera har gått sönder så jag kommer typ bara få hjälpa till att redigera och inte fota alls.

Förutom dom så detaljerna så är det skit bra. Men i alla fall så samlades grupperna och vi fick typ presentera oss för varandra och lite sånt. Efter det fick vi lunch. Efter det delade vi gruppen i smågrupper som skulle göra olika saker under dessa 2 veckorna jag hamnade i en grupp med 2st från nian ( Frida & Linnea ) och en från sexan ( Freddy ). Han Freddy var jag och Linnea mycket fundersamma om det var en tjej eller kille. Men efter ett tungt övervägande så kom vi fram till att det var en kille. Lite jobbigt och inte veta vilket kön det är på dom man jobbar med, men ändå...

Vi fick planera vårt arbete hela eftermiddagen. Vi snackade om hur vi skulle göra när vi dokumenterade dom andra gruppernas arbete och efter en timme var vi klara. Vår plan var brilliant. Klockan halv 2 fick vi sluta. Jag skulle vara hos Finger doktorn klockan 15 så jag började gå mot sjukhuset. Jag gick där i solen och lyssnade på musik och kollade på träden. Fan jag älskar höst träd, jag hatar höst men träden är jag kära i. fan så fint det är eller ?! När jag gick så tänkte jag på Peter hela tiden. Så efter jag hade gått kanske 20 minuter eller något skickade jag ett sms till Peter. Sen efter kanske 10 min till så var jag framme.

Jag gick upp till mammas avdelning och fick piggelin. Sen gick vi ner till finger doktorn som hette Annika. Hon visade massa skydd och efter lite provande så hittade vi ett som vi hoppas ska hjälpa till så jag inte har så ont i handlederna på träningen. Vi tackade så hjärtligt och gick.

När jag kom hem såg jag att Peter ringt. Så jag ringde tillbaka men inte fan var det någon som kunde svara. Så jag började käka och efter det så ringde mobilen. Då ringde Peter tillbaka. Vi snackade lite och efter kanske 10 min dog hans batteri så vi struntade i det. Jag hade lovat mamma att städa efter som att i morgon (tisdag) ska en mäklare komma och värdera huset. KUL, eller inte. Så sagt och gjort. Jag började.


Matildas 10 steg till ett rent rum:


Steg 1: lägg ALLA saker som inte ligger där dom ska i en hög mitt på golvet.

Steg 2: Torka av skrivbord och sminkbord så det inte ligger 2 kilo damm där.

Steg 3: Peter ringer igen för nu har han laddat telefonen lite.

Steg 4: lägg på och sätt på din musik på hög nivå igen

Steg 5: sortera tvätten på golvet i 2 högar, en ren och en smutsig hög

Steg 6: kasta den smutsiga högen i tvätten och häng upp den rena.

Steg 7: ställ tillbaka dom saker som då ligger kvar på golvet på rätt plats

Steg 8: Kasta allt skräp i papperskorgen

Steg 9: Dammsug hela golvet ( noga så slipper du hitta massa nya husdjur så ofta)

Steg 10: du har ett rent rum, försök hålla det så mer en 3 minuter.


När Peter ringde så sa han:

      -     Hej, du jag snackade med farsan om höstlovet... ( detta säger han med ledsen röst )

      -    Jaha... ( jag förbereder mig på det värsta )

      -    Det var såhär, farsan frågade vad jag skulle göra på höstlovet. Då svarade jag att jag           skulle sticka till halmstad. Då sa han jasså... HALMSTAD?! Varför i helvete då?...

( jag höll andan för nu trodde jag han skulle säga " så jag kommer inte" )

•-         Hallå? Frågade han och undrade om jag var kvar.

•-         Ja, viskade jag fram.

•-         Jo, pappa sa då: " jasså jaja, men åk du "

•-         ( jag andades ut och fattade att han faktiskt fick komma och att han bara jävlades)

•-         Blev du rädd nu eller sa han ( och flinade så jag hörde det )

•-         Ja... fick jag fram ( med en djup lättad suck )


Som vanligt jävlas han ju med mig, men ja. Sedan sa han att han hade fått en ide om att han skulle pierca tjur ring ( mitten av näsan ). Då förklarade jag för honom hur dum i huvet han skulle vara om han gjorde det och efter det la vi på.


Efter det så lyssnade jag på musik, sedan käkade jag en "trevlig" middag med min familj och sedan är det nu. Ska ringa Peter igen sen, saknar han som helvete.


Ha det bra gott folk! 


p.s ingen som har en system kamera att låna mig ?


Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:Trackback»Namn: Matilda Andrén
»Kontakt: matildaandren@hotmail.com

»Om mig: Jag heter Matilda, kommer ifrån sommarstaden Halmstad men flyttade upp till Stockholm strax efter att jag fyllt 17 år. Här jobbar jag som servitris på Oleary's och lever loppan. I bloggen kommer ni att kunna läsa om det mesta. Jag har ingen direkt genre på min blogg, den är en allt-i-allo-blogg helt enkelt. Enyoj!