Vad tänker du på?


Idag är ingen direkt bra dag.
Jag har en dålig dag.
Egentligen är den inte dålig i sig. Mer än blåsten, näsan, försov mig, känner mig äcklig, ouppskattad osv. Men egentligen kan denna dagen bli minst lika bra som vilken dag som helst. Egentligen blir det vad jag gör det till. Men vad gör jag det till? Ingenting. Bara ännu en dag i livet.
Jag har börjat känna ett behov av att jobba. Om jag får ett jobb tror jag att jag kommer kunna njuta mer av den något kortare lediga tiden. Dels för att jag hade haft pengar och dels så hade jag haft mindre ledig tid vilket skulle resultera i att jag hade haft mer saker att göra på den tiden. Vad är det nu jag försöker skapa?
Planeraren Matilda är igång igen och försöker planera och fixa sitt liv till något perfekt. Funderar på vad som får mig att tro att denna gången skulle jag lyckas? Har jag lyckats med någon annan bedrift? Nej det har jag inte. Jag är inte sån som brukar lyckas med saker.
Eller brukar jag det?
Försöker komma på vad jag inte lyckats med, och kommer på en hel del saker. Finns det saker jag lyckats med då? Jo det finns lite där också. Men nu när jag tänker på det så brukar jag lyckas med mina mål, bara det att när jag uppnått dom förstör jag dom igen. Bra där.

Redan nu kan jag ju varna att detta inlägget kommer flippa och bli långt och meningslöst.

När jag sitter här med Gosan i knät undrar jag om hon också har sockersug som jag? Tror inte hon skulle uppskatta en godisbit lika mycket som jag men ändå. Hon kanske är sugen på lite strömming? Varför jag egentligen tog upp detta vet jag inte. Men det gör inget.

Jag kan också bekänna en sak. Jag läser ALDRIG mina egna inlägg. Så detta tex, kommer jag aldrig mer titta på. Det är så roligt ibland när någon säger något jag skrivit i min blogg, ibland kommer jag inte ens ihåg det. Bra minne, högt engagemang känner jag.
Nu sträckte sig gosan efter min hand och började spinna. Tror hon vill ha kel. Hon borde se att jag är upptagen med att skriva det mest ointressanta inlägget på länge.
Nu när jag säger det funderar jag på hur många som faktiskt sitter och verkligen läser det jag skriver. Om det är någon som gör det eller om folk bara gör som jag brukar göra och skrolla igenom det och kolla på bilderna. (vilka bilder på denna bloggen kan man ju undra?).

Nu har hon spritt ut sig över halva datorn så min mus är helt oåtkomlig. Tangenterna ligger hon och klickar på lite då och då så jag får sudda ut och skriva om. Vilken katt. Känner också att mycket här handlar om henne. Jag antar att hon är en stor del av mitt liv nu. Hon betyder faktiskt otroligt mycket. Utan henne jämte mig hade vissa nätter blivit outhärdliga. Japp, även om allt är kanon i mitt liv så har jag tankar som inte slutar. Dom kommer fram lagom tills man lägger sig i sängen och sedan är dom där och maler. Om och om och om och om och om igen. Samma saker. Som sedan efter mycket kämpande leder till drömmar. Vissa bra, som man aldrig vill vakna ifrån, och andra hemska som man bara vill ta slut på. Men dom är där. Varje natt. Varje gång jag sluter ögonen kommer dom. Rätt stukat egentligen.
Gud vad jag använder ordet egentligen. Men det känns bra att lägga in, meningarna känns mer fullbordade.

Jag känner att jag hade velat säga saker till vissa människor.
Somliga skulle få ett ord.
Andra 3 ord.
Andra ett finger.
Och en person skulle få ett ord, som sedan skulle följas av en mening, som automatiskt skull bli flera...
För jag vill säga så mycket, men ändå ingenting. Och skulle jag få chansen skulle det antagligen inte bli som jag ville ändå. Saker blir inte alltid som man vill.

Jag har nu varit vaken sedan 11. 3½ timme. Ändå känner jag att jag vill sova. Funderar starkt på att gå och ta mig en persika och sedan gå och lägga mig ett slag med prinsessan. Hoppas det inte förstör kvälls sömnen.

jhj

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:Trackback»Namn: Matilda Andrén
»Kontakt: matildaandren@hotmail.com

»Om mig: Jag heter Matilda, kommer ifrån sommarstaden Halmstad men flyttade upp till Stockholm strax efter att jag fyllt 17 år. Här jobbar jag som servitris på Oleary's och lever loppan. I bloggen kommer ni att kunna läsa om det mesta. Jag har ingen direkt genre på min blogg, den är en allt-i-allo-blogg helt enkelt. Enyoj!